Gerookte Veluwse Eend

18 mei 2015 14:49
More videos
   

Basterdsuiker op de eend? Culinarist Ruud bereidt een geweldig smaakvol streekgerecht uit de Veluwe. Hollandse gerookte eend met balsamico, little gem sla en viooltjes.

Hier is meer te lezen over Ruud Jansen

Ingrediënten:
– 200 gram eendenfilet (Veluwse of Canette)
– 20 gram grof zeezout
– 20 gram bruine suiker
– 2 kropjes litte gem sla
– Aceto balsamico glace

Bereidingswijze:
1. Eendenborst bij snijden van het vet en ontdoen van vlies.
2. Resterend vetkapje insnijden tot kleine wybertjes
3. Een uur onder druk marineren met de ingrediënten.
4. Afdeppen en in een 75°c graden houtskoolvuur met wat whiskyhout snippers geweekt in wat water 45 minuten roken.
5. Lauw warm gerookte filets trancheren.
6. Sla plukken en verdelen op bord zonder

Category: bekijken, Koken