Komkommersoep

27 juli 2015 11:11
More videos
   

Verser kan het niet! Onze culinarist Ruud heeft zijn spullen dit keer midden in de moestuin gezet.
Met wat komkommer, bleekselderij, avocado, verse gember en nog wat geheime ingrediënten maakt hij dit keer een heerlijke koude soep voor je!

Ingrediënten:
– 8 stengels jonge bleekselderij
– 1 komkommer ongeschild
– 1 avocado
– 1 cm verse gember
– 2 thee witte wijnazijn
– 4 eetlepels mirin
– 1 eetlepel verse citroen sap
– 1/8 theelepel Himalaya zout
– Borage bloemetjes
– Snack komkommer voor garnering

Werkwijze:
1. Was de grof geplukte bleekselderij en de komkommer.
2. Snij de bleekselderij stengels en komkommer in stukken.
3. Snij de avocado in vieren rond om de pit, pit verwijderen.
4. De avocado stukken uitlepelen en bij de komkommer en de bleekselderij in een keukenmachine doen.
5. Fijn draaien en voeg de overige ingrediënten toe aan de soep.
6. Dan de soep door een bol zeef wrijven voor een gladde soep.
7. Opsmaak brengen naar wens met wat extra zout of de andere ingrediënten.
8. De glaasjes en afgarneren met komkommer stiften, borage en een rietje om te drinken.

Category: Koken
Tags: