Schiocatta Crocanta

Ongelooflijk wat je met een paar simpele ingrediënten kunt doen. Deeg, olijfolie, grof zeezout en rozemarijn. Ruud zet in een paar minuten een heerlijk eerlijk gerecht op tafel.

 

Ingrediënten:
– 25 gr verse gist of 1 eetl. gedroogde gist
– ½ theelepel suiker
– ½ ltr handwarm water
– 500 gr bakkersmeel
– Extra bloem voor het uitrollen
– 1 theelepel fijn zout
– 1 eetlepel EV Olijfolie

Voorbereidingswijze:
1. Kleine kom de suiker en gist en klop het warme water erdoor 10 minuten laten staan.
2. Grote kom de gezeefde bloem met het zout, maak een kuiltje in het midden en giet het gistmengsel en de olijfolie erin. Nu lekker kneden tot het een mooie bal wordt.
3. Even slaan op de bank met wat bloem en opbollen, in een ingevette schaal leggen en een natte theedoek 1 uur op een warme plaats weg.
4. Op een met bloem bestoven werkbank leggen en met de krabber in 4 stukken snijden en uitrollen tot een mooie ronde plat dun brood van 3mm dik

Bereidingswijze:
1. Big Green Egg 250°c of een oven 250°c met pizzasteen
2. Deeg bol door snijden en uitrollen met bloem, zo dun mogelijk en eventueel uittrekken
3. Deeg op de pizzasteen leggen en insmeren met olijfolie bestrooien met zeezout en wat takjes rozemarijn
4. Afbakken in 3 minuten tot de onderkant mooi bruin geworden is en in punten snijden en direct serveren.

Category: Koken