Zeeduivel

17 september 2015 13:11
More videos
   

Een explosie van smaak en kleur. Dat is hoe je dit gerecht het beste kunt omschrijven. Culinarist Ruud haalt bietjes uit de moestuin en bedekt daar de zeeduivel mee. Het is moeilijk om deze aflevering niet met een roze bril te bekijken. Kijk en geniet. AugustTV neemt je mee naar buiten!

Ingrediënten:
– Zeeduivel
– Vers gedopte doperwtjes
– Oerbieten
– Dungesneden rauwe chioggia biet
– Jonge sla
– Violet mosterd (mosterdzaad en druiven met rode wijn schillen)
– Grof zeezout
– Truffelaardappels
– Olijfolie
– Peper & zout

Werkwijze:
1. Leg de zeeduivel filets in wat grof zeezout.
2. Bedek de filets met beetgare schubben van gekookte oerbieten.
3. Maak de barbecue aan en verwarm deze tot 80ºC. Voeg appelhout snippers toe voor mooie rook.
4. Laat de zeeduivel rustig 45 minuten roken op de nat gemaakte ceder houten plank.
5. Als de zeeduivel licht gerookt en bijna gaar is: trancheren en daarna garneren met violet mosterd, doperwtjes, dungesneden rauwe chioggia biet en jonge sla.

Werkwijze truffelaardappels:
1. Kook de truffelaardappels met schil beetgaar in wat zout.
2. Laat ze afkoelen, daarna pellen.
3. Snijd de aardappels in plakjes, reepjes en blokjes.
4. Marineer het met olijfolie, peper & zout.

Category: Koken
Tags: